آیا جراحی همزمان سینوس لیفت و ایمپلنت امکان پذیر است؟

آیا جراحی همزمان سینوس لیفت و ایمپلنت امکان پذیر است؟

به جرات می‌توان گفت که دندان مهم‌ترین عضو در سیستم گوارشی بدن هر انسانی است. این عضو مهم نه تنها برای جویدن و خوردن غذا مورد نیاز است، بلکه روی زیبای ظاهری انسان هم تاثیر بسیار زیادی دارد. داشتن دندان‌های سالم و مرتب به شما کمک می‌کند تا یک لبخند زیبا و چهره جذابی داشته باشید. بنا به همین دلایل است که افراد سعی دارند به بهترین شکل ممکن از دندان‌های خود مراقبت کنند تا مبتلا به خرابی و مشکلات دیگر نشود. اما در برخی موارد کوتاهی در مراقبت از دندان‌ها، وجود برخی بیماری‌ها، تصادف، بارداری، مشکلات مادرزادی و... باعث خرابی و از بین رفتن دندان‌ها می‌شود. به همین دلیل افراد به دنبال یک راه برای جایگزین کردن دندان‌ها از دست رفته خود هستند. یکی از بهترین روش‌ها برای جایگزین کردن دندان‌های از بین رفته، ایمپلنت است. افراد به راحتی می‌تواند با انجام ایمپلنت دندان‌هایی زیبا و مرتب مانند دندان‌های واقعی خودشان داشته باشند. اما آیا همه افراد می‌توانند کار کاشت ایمپلنت را انجام دهند؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که برخی از بیماری‌های دهان و دندان وجود دارد که مانع از کاشت ایمپلنت می‌شود. یکی از این مشکلات کم بودن ارتفاع لثه در فک است. این افراد ابتدا می‌بایست شرایط کاشت ایمپلنت در فک را فراهم کنند، بعد عملیات کاشت انجام شود. در واقع افرادی که دچار این مشکل هستند قبل از انجام کاشت دندان، باید تحت عمل جراحی سینوس لیفت قرار بگیرند. ما امروز در ادامه این مقاله قصد داریم تا در مورد این که جراحی سینوس لیفت چیست صحبت کنیم. همچنین به این سوال پاسخ می‌دهیم که آیا امکان جراحی همزمان سینوس لیفت و ایمپلنت وجود دارد؟

جراحی سینوس لیفت چیست؟

در بسیاری از موارد افراد به دلایل مختلفی مانند عدم نگهداری صحیح، وجود برخی بیماری‌ها، افزایش سن و... دندان‌های خود را از دست می‌دهند. در چنین شرایطی ایمپلنت یکی از بهترین و اصلی‌ترین روش‌ها برای جایگزین کردن دندان از دست رفته است. اما در برخی موارد پزشک معالج با بررسی دهان بیمار و عکسبرداری تخصصی متوجه می‌شود که استخوان فک قابلیت حمایت از ایمپلنت را ندارد. در چنین شرایطی برای انجام ایمپلنت باید عمل سینوس دندان انجام شود. با انجام عمل سینوس دندان، ایمپلنت به راحتی درون استخوان فک قرار می‌گیرد و عوارض بعد از کاشت تا حد زیادی کم می‌شود. در واقع با انجام عمل سینوس دندان، بین دندان‌های پرمولر و آسیاب مقداری استخوان اضافه می‌شود. با این کار مقدار استخوان فک بالا تا حد زیادی افزایش می‌یابد. توجه داشته باشید که برای ایجاد فضای کافی باید غشای سینوس به سمت بالا حرکت نماید. همین حرکت به سمت بالا است که باعث شده به عمل سینوس دندان، عمل لیفت سینوس هم گفته شود. سینوس‌ها حفره‌هایی هستند که در قسمت بالا و پشت فک قرار دارند و پر از هوا می‌باشند. با انجام عمل لیفت سینوس این حفره‌ها فضای کافی برای جای دادن ایمپلنت را پیدا می‌کنند. اگر شما هم برای ایمپلنت نیاز به چنین جراحی داشته باشید، این سوال به ذهن‌تان می‌رسد که می‌توان جراحی همزمان سینوس لیفت و ایمپلنت انجام داد؟ در ادامه این مقاله بیشتر در این مورد صحبت خواهیم کرد.

انواع جراحی سینوس لیفت

عمل سینوس دندان یا سینوس لیفت، بسته به مقدار تحلیل بافت استخوان و محل انجام عمل به دو صورت انجام می‌شود. در هر دوی این روش‌ها، غشای سینوس به سمت بالا کشیده شده و حفره‌های به وجود آمده با مواد استخوانی پر می‌شوند. در ادامه به طور کامل هر دو روش انجام عمل سینوس دندان را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

آیا جراحی همزمان سینوس لیفت و ایمپلنت امکان پذیر است؟

جراحی سینوس بسته

جراحی سینوس کلوز یا بسته یکی از انواع روش‌های جراحی سینوس است. در این روش جراحی آسیب کمتری به لثه‌های بیمار وارد می‌شود. در واقع در این روش جراحی سینوس پزشک معالج یک حفره ایجاد کرده و از طریق همان حفره و با استفاده از ابزار پزشکی مواد استخوانی را وارد می‌کند. این حفره برای نگهداری ایمپلنت در بافت لثه بیمار ایجاد می‌شود. در برخی موارد با استفاده از روش جراحی سینوس بسته می‌توان در همان روز ایمپلنت را نصب کرد.

ایمپلنت دندان یکی از پیشرفته‌ترین و مطمئن‌ترین روش‌ها برای جایگزینی دندان‌های از دست‌رفته است.

جراحی سینوس لیفت باز

متداول‌ترین روش جراحی سینوس، جراحی سینوس لیفت باز یا اپن است. در این نوع روش پزشک معالج یک برش روی لثه ایجاد می‌کند تا استخوان را ببیند. بعد از آن یک ورودی روی استخوان ایجاد می‌شود تا مواد پیوند استخوان وارد حفره غشای سینوسی شود. در این روش کاشت دندان باید ۴ تا ۶ ماه بعد از انجام جراحی سینوس لیفت انجام شود. میزان آسیب در جراحی لیفت باز بیشتر بوده و ممکن است کبودی و تورم تا زیر چشم و گردن هم برسد.

آیا جراحی همزمان سینوس لیفت و ایمپلنت امکان پذیر است؟

یکی از مهم‌ترین سوالاتی که هنگام انجام جراحی سینوس لیفت پرسیده می‌شود این است که آیا جراحی همزمان سینوس لیفت و ایمپلنت امکان پذیر است؟ در جواب این سوال باید بگوییم که بسته به نوع انجام جراحی سینوس لیفت مدت زمان کاشت ایمپلنت مشخص می‌شود. اگر جراحی سینوس لیفت شما به صورت بسته انجام شود امکان جراحی همزمان سینوس لیفت و ایمپلنت وجود دارد.

مزایای انجام عملی جراحی سینوس لیفت چیست؟

دندان‌ها اصلی‌ترین و مهم‌ترین اعضای بدن انسان‌ها هستند. به طوری که نبود آن‌ها ممکن است زندگی عادی فرد را تحت تاثیر قرار دهند. به همین دلیل است که افراد سعی می‌کنند به بهترین شکل ممکن از این عضو حیاتی و مهم نگهداری و محافظت کنند. در برخی موارد به خاطر تغذیه نامناسب، عدم انجام مراقبت‌های بهداشتی، وجود برخی بیماری‌های داخلی و... ممکن است این عضو مهم دچار مشکل و خرابی شود. در چنین شرایطی شخص تلاش می‌کند تا دندان از بین رفته را احیا کند‌. یکی از بهترین روش‌ها برای جایگزین کردن دندان از بین رفته، انجام ایمپلنت است. ایمپلنت در ظاهر و عملکرد شباهت زیادی به دندان انسان دارد. اما در برخی موارد افراد به خاطر وجود مشکلاتی مانند مشکلات لثه نمی‌توانند نصب پایه ایمپلنت را انجام دهند. عمل سینوس لیفت دندان برای اشخاصی که استخوان کافی در قسمت فک ندارند و قصد کاشت دندان دارند، بسیار مناسب است. این افراد با انجام جراحی همزمان سینوس لیفت و ایمپلنت می‌توانند دندان‌های از دست رفته خودشان را به دست آورند. با این عمل احتمال شل شدن ایمپلنت تا حد بسیار زیادی برای این افراد کاهش می‌یابد.

آیا جراحی همزمان سینوس لیفت و ایمپلنت امکان پذیر است؟

جراحی سینوس لیفت برای چه افرادی مناسب است؟

زمانی که ارتفاع استخوان بالا برای کاشت ایمپلنت کافی نباشد، بیمار باید عمل جراحی سینوس لیفت انجام دهد. افرادی که دچار بیماری‌های مانند سرطان، بیماری لثه پریودنتال، مشکلات مادرزادی، از دست دادن دندان در فک، باز جذب استخوان بعد از کشیدن دندان و... هستند بیشتر در معرض کاهش ارتفاع استخوان در فک بالا قرار دارند. اگر پزشک در بررسی‌های اولیه متوجه شود که قسمت پشتی استخوان فک بیمار ارتفاعی کمتر از ۴ تا ۶ میلی‌متر دارد، دستور به انجام جراحی سینوس لیفت می‌دهد. بیمار بعد از انجام جراحی سینوس لیفت به راحتی می‌تواند عملیات کاشت ایمپلنت را انجام دهد.

مراحل انجام جراحی سینوس لیفت چگونه است؟

بعد از معاینه اولیه و تشخیص نیاز به انجام جراحی سینوس لیفت، پزشک باید مشخص کند که استخوان را از چه ناحیه‌ای می‌گیرد. معمولا استخوان لازم برای جراحی از سه روش تهیه می‌شود. در روش اول استخوان از بدن خود فرد گرفته می‌شود که به آن روش استخوان خودزاد می‌گویند. در روش دوم استخوان مورد نیاز از شخص دیگری گرفته می‌شود که روش استخوان آلوژنیک نامیده می‌شود. در روش سوم که به روش زنوگرافت معروف است، پودر استخوان از از گاو گرفته می‌شود. برای تشخیص این که استخوان مورد نیاز از چه روشی تهییه شود، باید از بیمار عکس‌برداری با اشعه ایکس صورت گیرد. پزشک معالج با بررسی عکس گرفته شده و مشاهده وضعیت فک و سینوس‌ها مشخص می‌کند که کدام روش مناسب بیمار است. بعد از تزریق بی‌حسی موضعی جراح جراح یکی از دو روش عمل لیفت باز یا بسته را انجام می‌دهد. سپس بسته به نوع جراحی، وضعیت روحی و جسمانی بیمار، وضعیت بافت لثه و... پزشک زمان انجام عمل کاشت ایمپلنت را مشخص می‌کند.

ثبت نظرات
نظر شما با موفقیت ثبت شد.
Hurray! Your have successfully entered the captcha.

تمامی حقوقی مادی و معنوی برای دکتر احسان کریمی محفوظ می باشد. طراحی سایت و سئو توسط وب راین