برای همه ما تجربه از دست دادن دندان میتواند بسیار ناراحت کننده باشد. دندان علاوه بر تأثیری که در روند زندگی روزمره انسان مانند غذاخوردن، صحبتکردن دارد، تأثیر بسزایی در ظاهر فرد میگذارد بهطوریکه داشتن دندانهای زیبا، علاوه بر زیبایی لبخند، باعث افزایش اعتماد به نفس نیز میشود. امروزه با پیشرفت در حوزه دندانپزشکی، راهکارهایی برای ترمیم و برطرفکردن مشکلات دهان و دندان به وجود آمده که ایمپلنت دندان از جمله روشهای پیشرفته و پرطرفدار در این زمینه میباشد. در این روش با گذراندن چندین مرحله میتوان به دندان ایدهآل هم از لحاظ عملکرد و هم از لحاظ ظاهری دست یافت.
در ادامه مطلب توضیحاتی در مورد ایمپلنت و نحوه انجام آن داده میشود. سپس به بررسی تعداد جلسات کاشت ایمپلنت و مراحل انجام این عمل پرداخته میشود و در آخر در مورد عوامل مؤثر بر تعداد جلسات کاشت ایمپلنت دندان بحث خواهد شد.
یکی از پیشرفتهترین روشها به منظور جایگزین کردن دندانهای آسیبدیده، ایمپلنت دندان است. این روش به دلیل عملکرد مناسب و شباهت زیادی که به دندان طبیعی دارد، به یکی از محبوبترین روشها میان مردم تبدیل شدهاست؛ بهطوریکه به خاطر زیبایی ظاهری و استحکام خوب این روش، دندانپزشکان آن را بهترین گزینه برای جبران بیدندانی یا ترمیم دندان میدانند.
در این روش برای جایگزینی ریشه دندان از فلزی که معمولاً از جنس تیتانیوم است، استفاده میشود. ریشه مصنوعی به وجود آمده، درون فک جایگذاری میشود. این فلز، یک پایه محکم برای نگهداشتن تاج دندان میباشد. تیتانیوم به دلیل سازگاری زیاد با بدن انسان، پس گذشت مدتی با استخوان فک جوش میخورد و بهاینترتیب یک پایه محکم برای نگهداشتن تاج دندان ایجاد میشود. همانطورکه گفتهشد پس از گذشت چند هفته الی چند ماه، تاج دندان که بسیار شبیه به دندان طبیعی است، روی پایه قرار میگیرد. نتیجه کاشت ایمپلنت این خواهد بود که فرد بدون نگرانی از بابت ظاهر یا عملکرد دندان میتواند بهراحتی غذا بخورد، صحبت کند و لبخند بزند.
تعداد جلسات کاشت ایمپلنت معمولاً بین 3 تا 5 جلسه طول میکشد که طی چند ماه انجام میگیرد؛ البته تعداد این جلسات نسبت به شرایط بیمار مانند وضعیت دهان و فک یا بیماریهای زمینهای، میتواند کم یا زیاد شود. در ادامه مراحلی که عموماً بیمار در مراکز معتبر کاشت ایمپلنت طی میکند بررسی میشود.
قبل از شروع کاشت ایمپلنت، نیاز است که بیمار توسط دندانپزشک معاینه شود و یک سری عکسهای رادیولوژی گرفته شود تا وضعیت استخوان فک بیمار مورد بررسی قرار گیرد. این معاینات پیش از عمل به این دلیل انجام میگیرد که در صورت وجود عفونت یا تحلیل استخوان، دندانپزشک با تشخیص بهموقع بتواند اقدامات پیشگیرانه یا درمانی پیش از ایمپلنت برای بیمار ترتیب دهد. علاوه بر موارد ذکر شده در این جلسه در مورد مدتزمان، هزینه درمان و همچنین برنامهریزی کلی با بیمار صحبت میشود.
این جلسه که بهصورت سرپایی و با بیحسی انجام میشود، پایه فلزی در استخوان فک قرار داده میشود. این مرحله حدود نیم الی یک ساعت طول میکشد و بیمار نیاز دارد بعد از عمل چند روز استراحت کند و حتماً باید در این مدت داروهای تجویزشده را بهدقت مصرف کند.
این دوره که حدود دو الی چهار ماه به طول میانجامد؛ نیاز است تا پایه فلزی بهخوبی به استخوان فک، جوش بخورد. این مرحله جزو تعداد جلسات کاشت ایمپلنت محسوب نمیشود؛ اما بااینوجود بعضاً نیاز است تا بیمار در این مدت چند مراجعه کنترلی انجام دهد.
پس از جوشخوردن پایه به استخوان فک یا به عبارتی پس از تثبیت ایمپلنت، دندانپزشک قطعهای به نام اباتمنت روی پایه قرار میدهد. پس از آن قالبگیری از دهان انجام میشود تا بهصورت دقیق، تاج یا روکش دندان ساخته شود.
روکشی که با استفاده قالبگیری ساخته شد، در مرحله آخر روی ایمپلنت قرار میگیرد. در این مرحله ظاهر و عملکرد دندان بررسی و تنظیم میشود. با پایان این مرحله بیمار میتواند استفاده عادی از دندان جدید خود را آغاز کند.
عوامل مختلفی وجود دارد که بر تعداد جلسات کاشت ایمپلنت دندان مؤثر است. ولی به طور معمول این جلسات طی 3 الی 5 جلسه انجام میگیرند. در ادامه به بررسی مهمترین عوامل تأثیرگذار بر تعداد جلسات کاشت ایمپلنت میپردازیم.
اگر استخوان فک بیمار تحلیل رفته باشد یا نازک شده باشد، کاشت ایمپلنت کمی دشوار میشود. این احتمال وجود دارد که نیاز به پیوند استخوان یا سینوس لیفت باشد. همه این فرآیندها موجب افزایش تعداد جلسات درمانی شده و زمان کلی کاشت را طولانیتر میکنند.
طبیعتاً تعداد دندانهای نیازمند ایمپلنت در تعداد جلسات تأثیرگذار است. هرچه تعداد دندان نیازمند بیشتر باشد، برای انجام جراحی، قالبگیری و تنظیم روکش زمان بیشتری نیاز خواهد بود. در این مواقع درمان در چند مرحله یا جلسات جداگانه انجام میگیرد.
همانطور که در بخشهای قبلی ذکر شد، دندانپزشک باید قبل از انجام هرگونه اقدامی بیمار را معاینه کند. در صورت وجود عفونت لثه، پوسیدگیهای گسترده یا مشکلات بهداشتی دهان، ابتدا باید این موارد درمان شوند و سپس اقدام به کاشت ایمپلنت کرد. این مسئله باعث میشود تا بیمار نیاز به جلسات بیشتری برای ترمیم دندان یا جرمگیری و درمان داشته باشد که در نتیجه تعداد جلسات کاشت ایمپلنت را افزایش خواهد داد.
علاوه بر شرایط دهان و دندان بیمار، افراد مبتلا به بیماریهای مزمن دیگری مانند دیابت کنترل نشده، پوکی استخوان یا ضعف سیستم ایمنی بدن یا افراد با سن بالا، نیازمند مراقبتهای بیشتری هستند. با توجه به این موضوع، درمان برای اینگونه افراد باید با احتیاط بیشتری انجام شود و این مورد نیز بر تعداد جلسات کاشت ایمپلنت تأثیرگذار خواهد بود.
بدیهی است که هرچه دندانپزشکی دانش و تجربه بیشتری داشته باشد، مراحل کاشت ایمپلنت را نیز دقیقتر و با برنامهتر انجام میدهد. این مورد روند درمان و ارائه خدمات را تسهیل میکند؛ بهطوریکه ممکن است با کاهش نیاز به جلسات اضافی، تعداد جلسات کاشت ایمپلنت نیز کاهش یابد.
ایمپلنت دندان یکی از روشهای مؤثر و پرطرفدار برای افرادی است که دندان خود را از دست دادهاند. در این روش با استفاده از یک پایه فلزی که معمولاً از جنس تیتانیوم است؛ یک ریشه مصنوعی ساخته میشود که با گذشت زمان به استخوان فک جوش میشود. سپس با استفاده از قالبگیری ویا اسکن دیجیتال روکش دندان ساخته شده و با قراردادن آن روی پایه، ایمپلنت تکمیل میشود. تعداد جلسات کاشت ایمپلنت دندان معمولاً بین 3 تا 5 جلسه است که بر اثر عواملی مانند شرایط عمومی بیمار، تعداد دندانهای نیازمند، وجود مشکلات دهانی و بیماریهای زمینهای و تخصص پزشک ممکن است متغیر باشد.
دکتر احسان کریمی (drekarimi.com) با ارائه خدمات ارزنده در زمینه ایمپلنت های دندانی ، دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی یکی از مراکز پیشرو در زمینه ایمپلنت دندان است که با استفاده از تجهیزات پیشرفته، تخصص و تجربه خود، فضایی حرفهای و امن برای بیمار فراهم میکند تا علاوه بر ارائه باکیفیت خدمات، تعداد جلسات کاشت ایمپلنت را نیز بسته به شرایط بیمار به حداقل برساند. مطب دندانپزشکی دکتر احسان کریمی در زمینههای دیگری نظیر کامپوزیت، لمینت، بلیچینگ، پروتز ثابت و متحرک و عصبکشی نیز خدمات ارائه میدهد. اگر دنبال مرکزی تخصصی و حرفهای برای درمان دندان خود هستید، مطب دکتر احسان کریمی بهترین انتخاب برای شما میباشد.
دکتر احسان کریمی انواع خدمات دندانپزشکی شامل ایمپلنت و پروتزهای متکی بر ایمپلنت، درمان ریشه دندان، ترمیمی و زیبایی، پروتزهای ثابت و متحرک، ونیر کامپوزیت و لمینت های سرامیکی و خدمات دندانپزشکی اطفال را با تجربه و دانش روز و بهره گیری از تکنولوژی های روز دندانپزشکی به بیماران ارائه میدهند.